Results 1 to 7 of 7

Thread: [RESOLVED] Fanatec sequential shifter not working anymore.

  1. #1
    GT3 Pilot Olijke Poffer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,387
    Platform
    PC

    [RESOLVED] Fanatec sequential shifter not working anymore.

    Hi all,

    I have a problem with my shifter. In the driver menu it works like it should. I have ticked the map the sequential shifter to the flippers. But when starting Pcars it won’t shift when using the sequential shifter. It works good with H-shifter. I can map the sequential buttons to up and down shift so the game sees the shifter but even if I map the sequential shifter to up and down it doesn’t do anything.

    Anybody an idea?
    Steam: Bull Shark CPU: Intel i7 8700k 6 cores @ 4.9 Ghz | RAM: 16GB G-Skill Trident Z RGB DDR4 @ 3000 Mhz | GPU: MSI GTX 1080 Ti 11 GB Mobo: MSI Z370 Krait Gaming | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | OS: Win 10 x64 | Screen:Triple IIyama PROLITE XUB2792QSU-B1 7680x1440 | Controller:Fanatec CSW v2.5, ClubSport Shifter SQ V 1.5, CSL Elite pedals & loadcell brake| Misc: Oculus Rift , Simlab GT1 EVO Rig , Wife for serving Coffee and Beer.

  2. #2
    GT3 Pilot Olijke Poffer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,387
    Platform
    PC
    Nobody an Idea?
    Steam: Bull Shark CPU: Intel i7 8700k 6 cores @ 4.9 Ghz | RAM: 16GB G-Skill Trident Z RGB DDR4 @ 3000 Mhz | GPU: MSI GTX 1080 Ti 11 GB Mobo: MSI Z370 Krait Gaming | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | OS: Win 10 x64 | Screen:Triple IIyama PROLITE XUB2792QSU-B1 7680x1440 | Controller:Fanatec CSW v2.5, ClubSport Shifter SQ V 1.5, CSL Elite pedals & loadcell brake| Misc: Oculus Rift , Simlab GT1 EVO Rig , Wife for serving Coffee and Beer.

  3. #3
    WMD Member satco1066's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    1,632
    Platform
    PC
    same old tip already tried?
    Rename or delete your default.controllersettings.v1.03.sav and start from scratch. This file could hold corrupt data.
    if that not helps, rename Project Cars 2 folder in documents and start full configuration from scratch.
    Every car could be a race car, as long as you have the balls to drive it like that !

    System MSI Mortar Titanium B450 | CPU Ryzen 5-1600x | RAM 32GB DDR4 | GPU RTX2080ti 11GB | OS Win 10 pro x64 V1903 | Screen Samsung KU6179 4k 49"
    Base Thrustmaster TS-PC Racer | Rim 458TX, GTE, T500RS Rim, TS-PC | Pedals Fanatec CSPv3 | Gearshifter TM T8HA | Button Box BBJ SimRacing 30F pro series
    HMD Oculus CV1 / HP Reverb | Motion Next Level Motion V3
    Devil's Core - Drivers Club ( german language )
    Closed Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/941216635916992/

  4. #4
    GT3 Pilot Olijke Poffer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,387
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by satco1066 View Post
    same old tip already tried?
    Rename or delete your default.controllersettings.v1.03.sav and start from scratch. This file could hold corrupt data.
    if that not helps, rename Project Cars 2 folder in documents and start full configuration from scratch.
    Yeah I did. That does not change anything. I presume it has something to do with the new drivers. In raceroom I have almost the same behaviour. Only in Raceroom I can set the up and down shift to the sequential shifter manually and then I can shift with the sequential shifter. In Pcars I can assign the up and down shifts also to the sequential shifter but i won't shift up and down. It stays connected to the steering wheel flippers.
    I think the only way o find out is to roll back the older drivers.
    Steam: Bull Shark CPU: Intel i7 8700k 6 cores @ 4.9 Ghz | RAM: 16GB G-Skill Trident Z RGB DDR4 @ 3000 Mhz | GPU: MSI GTX 1080 Ti 11 GB Mobo: MSI Z370 Krait Gaming | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | OS: Win 10 x64 | Screen:Triple IIyama PROLITE XUB2792QSU-B1 7680x1440 | Controller:Fanatec CSW v2.5, ClubSport Shifter SQ V 1.5, CSL Elite pedals & loadcell brake| Misc: Oculus Rift , Simlab GT1 EVO Rig , Wife for serving Coffee and Beer.

  5. #5
    GT3 Pilot Olijke Poffer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,387
    Platform
    PC
    Just got a reply on the Fanatec forum. It is a known issue. Will be solved with the new driver release.
    Steam: Bull Shark CPU: Intel i7 8700k 6 cores @ 4.9 Ghz | RAM: 16GB G-Skill Trident Z RGB DDR4 @ 3000 Mhz | GPU: MSI GTX 1080 Ti 11 GB Mobo: MSI Z370 Krait Gaming | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | OS: Win 10 x64 | Screen:Triple IIyama PROLITE XUB2792QSU-B1 7680x1440 | Controller:Fanatec CSW v2.5, ClubSport Shifter SQ V 1.5, CSL Elite pedals & loadcell brake| Misc: Oculus Rift , Simlab GT1 EVO Rig , Wife for serving Coffee and Beer.
    The following user likes this Post: satco1066


  6. #6
    WMD Member MaximusN's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Close enough to enjoy the sounds of the TT-circuit
    Posts
    2,143
    Platform
    PC
    I'm always careful with Fanatec drivers. I tend to stick to drivers that work for me.. Was temped to try the new ones because of Fanalab, but I'll wait a bit I think
    Life's too short to front wheel drive
    DD1, 918 Wheel, SQ V1.5 Shifter, CS Handbrake V1.5 , V3 pedals, INNO3D 1080Ti, 4770K, 55" UHD LG/Vive

    /// MaximusDoriftus (Steam)

  7. #7
    GT3 Pilot Olijke Poffer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,387
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by MaximusN View Post
    I'm always careful with Fanatec drivers. I tend to stick to drivers that work for me.. Was temped to try the new ones because of Fanalab, but I'll wait a bit I think
    Yeah indeed. Next time I will wait as well. Bummer.
    Steam: Bull Shark CPU: Intel i7 8700k 6 cores @ 4.9 Ghz | RAM: 16GB G-Skill Trident Z RGB DDR4 @ 3000 Mhz | GPU: MSI GTX 1080 Ti 11 GB Mobo: MSI Z370 Krait Gaming | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | OS: Win 10 x64 | Screen:Triple IIyama PROLITE XUB2792QSU-B1 7680x1440 | Controller:Fanatec CSW v2.5, ClubSport Shifter SQ V 1.5, CSL Elite pedals & loadcell brake| Misc: Oculus Rift , Simlab GT1 EVO Rig , Wife for serving Coffee and Beer.

Similar Threads

  1. TH8A Sequential Shifter not Working
    By csmith in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 17
    Last Post: 30-07-2018, 07:01
  2. [RESOLVED] Fanatec CSL Elite PS4 LEDs and sequential shifter
    By Trans-Girl in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 5
    Last Post: 05-04-2018, 13:38
  3. [RESOLVED] FANATEC CS Shifter SQ V1.5 - Rear gear
    By Didier14 in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 7
    Last Post: 19-01-2018, 13:23
  4. Fanatec CSS SQ (clubsport sequential shifter)
    By Franco Ferrari in forum General Discussion
    Replies: 76
    Last Post: 08-10-2016, 08:46
  5. [ANNOYED] Why are the sequential shifter and H shifter enabled at the same time?
    By hawkenfox in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 14-06-2015, 06:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •