Results 1 to 2 of 2

Thread: Strange Simvibe issue.

  1. #1
    Superkart Pilot Twinz's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    SW Florida
    Posts
    459
    Platform
    PC

    Strange Simvibe issue.

    I just installed simvibe with an extra soundcard and, for some reason, the left "rear suspension bumps" do not work. I am still waiting for my transducers and amps, but I was able to test everything using my headphones.
    The test tones work for each corner using both windows and the tester in simvibe. I'm getting output at each corner in the game too. -But when I was listening to the rear left and right, the left was almost silent on curbs where the right sounded like, well curbs. Both fronts make curb sounds when either of the tires are rolling on curbs and it sounds convincing from 3 of the 4 corners. The left rear though? Nope. After testing each effect individually, it seems the "suspension bumps" are not working on the left rear, only the left rear, and only that specific effect.

    I downloaded simhub (the free software) and everything works as it should. (although the curb effect seems pretty generic, it is localized for each corner)

    Has anyone else had this issue, and what was the fix?
    Steam name: z1nonly Twitch: https://www.twitch.tv/z1nonly172 YouTube: https://www.youtube.com/user/Z1NONLY/featured
    Windows 10 / 3800X / GTX 1080 ti / 16gb DDR4 @3800 / Oculus Rift / GTA-F racing simulator / Fanatec CSL Elite-P1 / CS V3 pedals / CS Shifter SQ V 1.5

  2. #2
    Superkart Pilot Twinz's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    SW Florida
    Posts
    459
    Platform
    PC
    I just got an email from simxperience support stating that it's a software issue and they are working on it.

    Oh well, at least they saved me the headache/time of further troubleshooting on my end.
    Steam name: z1nonly Twitch: https://www.twitch.tv/z1nonly172 YouTube: https://www.youtube.com/user/Z1NONLY/featured
    Windows 10 / 3800X / GTX 1080 ti / 16gb DDR4 @3800 / Oculus Rift / GTA-F racing simulator / Fanatec CSL Elite-P1 / CS V3 pedals / CS Shifter SQ V 1.5

Similar Threads

  1. [RESOLVED] G27 strange issue
    By Flamaros in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 15
    Last Post: 08-07-2018, 19:27
  2. Strange Issue with Logitech Wheel
    By airone26 in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2017, 09:06
  3. a very strange issue in a lobby (for the devs)
    By DragonSyr in forum Multiplayer
    Replies: 4
    Last Post: 19-04-2016, 10:35
  4. Lotus 49 very strange (tire 1967 issue?)
    By bmanic in forum General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 26-08-2015, 09:41
  5. [KNOWN ISSUE] Strange Car Reflections - Le Mans with BMW V12 LMR
    By Topsie in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 17-06-2015, 11:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •