Results 1 to 7 of 7

Thread: Race Bug: Started 6th, finished 3rd, but won(?!)

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    5
    Platform
    PC

    Race Bug: Started 6th, finished 3rd, but won(?!)

    Just completed the "Road TC Euro Championship" race as part of my Zero to Hero career in which I qualified 6th (eventually after the annoying, already reported, steering bug made my life a nightmare). I started the race in 6th but the onscreen display said I was 1st. I assumed this was just a display error and completed the race, finishing 3rd. However the post-race screen says I won the race.

    An honest bug report if I ever I saw one.

  2. #2
    Superkart Pilot Bryer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Essex, UK
    Posts
    323
    Platform
    XBOX1
    Could be a driving standard's thing that the people ahead got DSQ'ed for cutting corners etc.

  3. #3
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    5
    Platform
    PC
    As I lined up on the grid in 6th, it said I was 1st before the race had even began.

  4. #4
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    5
    Platform
    PC
    The issue has happened again in the 3rd race of the same inivitational series. This time I've taken screenshots to prove it:

    First one shows me second but my position is still down as first: https://account.xbox.com/en-gb/scree...4-96c471b05334

    And this one shows me being overtaken and dropping down to 4th but the game still thinks I'm 2nd: https://account.xbox.com/en-gb/scree...4-96c471b05334

  5. #5
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Germany
    Posts
    134
    Might be because the championship races are multiclass-races, I think I've down that championship once and was confused as well. Car classes should be displayed in the result screen together with the driver names.
    System: Intel i5 4460, 2x4096MB, GIGABYTE Z97-D3H, Zotac GTX 970 4096MB, Logitech Driving Force Pro, Xbox 360 Gamepad, Xbox One Gamepad, Win10 Professional

  6. #6
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    5
    Platform
    PC
    I don't think that was the case. If it was, there was no indication of a class based race and my position states it was out of 30.

    I've seen this morning that someone else has reported the same thing in which their actual position was false too, this time in a kart race, so it must be a bug.

  7. #7
    Kart Driver LUFC's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    10
    Platform
    XBOX1
    I had something similar. There are 2 different classes. Go back to the race results, you'll see 2 different classes of cars, one called something like S1 and another S2.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •