Page 29 of 33 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast
Results 281 to 290 of 329

Thread: Custom Liveries Tool - Livery Manager and Livery Package Export

  1. #281
    Superkart Pilot NWRAP's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Melbourne
    Posts
    270
    Platform
    PC
    @Crowtrobot

    If I understand correctly once I export a package (for example 1989_ATCC_Sierra) I just give that folder (1989_ATCC_Sierra) to the other people and they just drop it into their pcars install (:\Steam\SteamApps\common\pCars) ?

    Do they need to do anything to get it to work (such as load it in via the livery tool as this will mean more instructions for the end user)?

    I'm looking at making some large livery packs

    TIA
    https://www.facebook.com/NWRAPGraphics http://www.NWRAPGraphics.com.au
    Skinner for the following rfactor mods AusModders Bathurst Legends 69 & 72 and 2011 Fujitsu Development Series Skin Pack V8FU Addon for Rfactor
    Skinner for the following Assetto Corsa mods 1987 Ford Sierra Cosworth RS500 All ATCC, BTCC & DTM liveries, Vauxhall cavalier mk3 touring car (90-92 & 93-95) liveries
    The following user likes this Post: Schumi-


  2. #282
    WMD Member crowtrobot's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    623
    Quote Originally Posted by satco1066 View Post
    hey crowtrobot.

    is it possible to change the default path of the exports? eg in an .ini file.
    Currently its the pcars folder, but it would be nice to have an other default path for that.
    Also the default folder source liveries.

    Also an option to export packs, w/o assigning and changing something inside PCars.
    that would prevent, killing current settings when working on packs for some league races.

    Thanks
    That should be pretty easily implemented on the app-side if it will be useful for people. I haven't tested how far the pathing for the livery files will go, so it's possible that outside of the pCARS directory would be out of the scope of the program (pCARS).

    Default folder for source liveries, meaning the default livery sets? I have no intention of touching those, as it requires unpacking a ton of extra pakfiles and hex editing TOCFiles. This was one of the original experiments for the mod, interesting experiment, but way too much work.

    Exporting packages: Maybe I'm misunderstanding, but can't you just export a package for the original state/state that you want to save, Reset, make changes and a package for your current project, then reset and re-load the original package? I realize that's not the most convenient thing in the world, but probably easier than me re-visiting the code for the export at this point.
    i7 5820k @ 3.8 | EVGA GTX780Ti | MSI X99 SLI Plus | 16GB DDR4@2400 | EVGA 750 W | W10 x64 | Thrustmaster T300 | HTC Vive

  3. #283
    WMD Member crowtrobot's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    623
    Quote Originally Posted by NWRAP View Post
    @Crowtrobot

    If I understand correctly once I export a package (for example 1989_ATCC_Sierra) I just give that folder (1989_ATCC_Sierra) to the other people and they just drop it into their pcars install (:\Steam\SteamApps\common\pCars) ?

    Do they need to do anything to get it to work (such as load it in via the livery tool as this will mean more instructions for the end user)?

    I'm looking at making some large livery packs

    TIA
    Yes that's the idea - they should just be able to either drop the contents of the folder into the pCARS directory, or place the folder in the MODS folder and Activate it by JSGME. The idea was to have the least amount of instruction possible for end-users of these distributed packs.
    i7 5820k @ 3.8 | EVGA GTX780Ti | MSI X99 SLI Plus | 16GB DDR4@2400 | EVGA 750 W | W10 x64 | Thrustmaster T300 | HTC Vive
    The following user likes this Post: NWRAP


  4. #284
    WMD Member satco1066's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    1,924
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by crowtrobot View Post

    That should be pretty easily implemented on the app-side if it will be useful for people. I haven't tested how far the pathing for the livery files will go, so it's possible that outside of the pCARS directory would be out of the scope of the program (pCARS).

    Default folder for source liveries, meaning the default livery sets? I have no intention of touching those, as it requires unpacking a ton of extra pakfiles and hex editing TOCFiles. This was one of the original experiments for the mod, interesting experiment, but way too much work.

    Exporting packages: Maybe I'm misunderstanding, but can't you just export a package for the original state/state that you want to save, Reset, make changes and a package for your current project, then reset and re-load the original package? I realize that's not the most convenient thing in the world, but probably easier than me re-visiting the code for the export at this point.
    Default for source:
    Not the original Packages from SMS.
    What i mean is the path to the source folder, where all my custom source liveries are located.
    When you click on "New Livery Location" -> "Load" then the default path is ".....\steamapps\Common\pCars\python\customLiveryApp"
    Then i have to klick through several folders to reach my path e.g. "F:\work\PCars_livs\"

    Exporting:
    In my pcars, i have a big collection, created from several exported packs , some manual edited ref files and mods.txt file
    Before creating a pack for a league race, i have to backup all of this, copy back default ref files, then do what you suggest and then reimport all of my own collection.
    Currently i get over that with a backup of the PCars folder.
    Every car could be a race car, as long as you have the balls to drive it like that !

    System MSI Mortar Titanium B450 | CPU Ryzen 5-3600x | RAM 32GB DDR4 | GPU RTX2080ti 11GB | OS Win 10 pro x64 V1903 | Screen Samsung KU6179 4k 49"
    Base SIMAGIC M10 | Rim TM 599xx, TS-PC Rim | Pedals Fanatec CSPv3 | Gearshifter TM T8HA | Button Box BBJ SimRacing 30F pro series
    HMD HP Reverb | Motion Next Level Motion V3
    Devil's Core - Drivers Club ( german language )
    Closed Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/devilscoredriversclub/

  5. #285
    Rookie
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1
    Platform
    PC
    Please tutorıal video

  6. #286
    Superkart Pilot Reiche's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Munich
    Posts
    570
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Marrusia View Post
    Please tutorıal video
    Is this helpful? No video, but I tried to explain it quite detailed...
    The following 3 users likes this Post: aestrems, McKiernan, NWRAP


  7. #287
    WMD Member M4MKey's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    France
    Posts
    268
    Hey crowtrobot. I have a weird issue at the moment. I'm using custom skins with modified rcfs. They do appear fine in exterior view but on bonnet cam or cockpit cam, it seems to use the original one in low-res. I've tried to make some "dummy" specs and fresnel textures but that doesn't do anything... Have you already encountered this issue ?
    Intel i7 4770K o/c @ 3.9Ghz | Gigabyte 1080ti Xtreme | 16Go DDR3 17000 // TS-PC Racer with fanatec ClubSports Pedals

  8. #288
    Superkart Pilot Reiche's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Munich
    Posts
    570
    Platform
    PC
    As far as I remember this is usual.. At least for cockpit cam.. The game uses a different body (very low poly count), for better performance I guess. Shouldn't bother you too much if the outside is low res when you're inside nevertheless I'm not 100% sure if that's intended, especially with bonnet cam
    The following user likes this Post: crowtrobot


  9. #289
    WMD Member crowtrobot's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    623
    Quote Originally Posted by M4MKey View Post
    Hey crowtrobot. I have a weird issue at the moment. I'm using custom skins with modified rcfs. They do appear fine in exterior view but on bonnet cam or cockpit cam, it seems to use the original one in low-res. I've tried to make some "dummy" specs and fresnel textures but that doesn't do anything... Have you already encountered this issue ?
    As Reiche said, I think this is normal behavior. When running un-modded, if you move your camera position higher up, and look down at the hood, you'll see the lower res texture. I don't know of a way around that at the current time.
    i7 5820k @ 3.8 | EVGA GTX780Ti | MSI X99 SLI Plus | 16GB DDR4@2400 | EVGA 750 W | W10 x64 | Thrustmaster T300 | HTC Vive
    The following user likes this Post: M4MKey


  10. #290
    WMD Member eracerhead's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    430
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by crowtrobot View Post
    Initial versions had an image preview that just took the flattened livery and displayed it in a preview window....The feedback I got was to either rely on the authors having a small .jpg to showcase the livery (display "No Preview" otherwise), which I feel would probably be an unused feature, or remove the feature entirely. I chose to simplify and remove; probably won't be coming back..:
    Don't know if this has been addressed in a while, but I would certainly use this feature if present. Back when pez2k's Custom Skin Organizer was developed during the WMD days, I made a habit of downloading the authors' preview images and placing them in the requisite folder. That way I could scan for the livery I liked without having to recall from memory what it looked like.

    As I mostly race in single-player, I haven't really taken the opportunity to play with this new tool of yours. But without the images it doesn't have quite the same usefulness for me as the earlier tool, although it seems very feature-rich in other regards.
    ...because simcar

    Gearbox: i7-8700k @ 4.7GHz | MSI Z370 M5 | MSI GTX1080Ti (OC) | G.SKILL 32Gb DDR4 (XMP) | Kraken x52 AIO cooler | Win10 Pro | CrewChief | VoiceAttack

    Chassis: SimLab TR1 | NRG FRP-300 | CSW v2.5, Universal Hub | CSP v3 | Oculus Rift CV1 | LG 34" ultrawide


Similar Threads

  1. Replies: 52
    Last Post: 03-07-2016, 15:22
  2. Custom Livery Question
    By EvoM3 in forum eSports
    Replies: 6
    Last Post: 22-01-2016, 10:32
  3. Custom livery in multiplayer mod
    By david42fr in forum Multiplayer
    Replies: 19
    Last Post: 03-09-2015, 17:02
  4. Solo Race Livery settings - How do you apply and set a livery for a vehicle?
    By Warren1571 in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 5
    Last Post: 26-06-2015, 17:49
  5. Can't change to custom Livery
    By Westbeef in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2015, 22:35

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •