Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Use Shared Memory ON = no internet connection

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Vienna
    Posts
    22
    Platform
    PC

    Use Shared Memory ON = no internet connection

    I don't understand why when I use shared memory, I loose Internet connection and it affects all the devices connected ( my girlfriend's pc, phone, iPad, etc.)
    I use wireless connection.

    I've reinstalled the game and deleted the saved file, but it's the same, if I switch Shared Memory off I don't have Internet problems anymore.
    What annoys me the most is the fact that I can't use crew chief.
    Weird...
    Pc: Acer Predator G3-605, i7-4790, gtx960 2gb , 8gb ram.
    Wheel: Thrustmaster tx racing wheel + GTE add-on.
    Playseat Challenge
    Monitor: LG 29UM57-P
    Windows 10

  2. #2
    Moderator +WMD 1/2 Member Roger Prynne's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Newquay, Cornwall, UK
    Posts
    7,691
    Platform
    PC
    Weird indeed, have you tried UDP instead?
    Mobo: GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD 970 ATX | CPU: AMD FX-8350 4.0 GHz (4.20 GHz Turbo) 8x Core | CPU Cooler: Cooler Master V8 | Memory: 16GB DDR3 (1600MHz)
    Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 2GB GDDR5 - (Driver: 385.69)| Displays: 55" LG 4K UHD TV @ 60Hz - 24" Monitor 1920x1080 @ 60Hz | PSU: Sea Sonic X - 850 Watt
    Storage: SSD 250GB Samsung 850 EVO x2 - 2TB Western Digital Caviar Green Sata III x2 | Sound: X-FI Xtreme Gamer Fatality Pro + 400W Technics 7.1
    Wheel: G25 & Pedals with Nixim mod springs (NO PROFILER USED) | RIG: Playseat Challenge | OS: Windows 10 Pro 64 bit
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A few helpful links for you



  3. #3
    Kart Driver
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Vienna
    Posts
    22
    Platform
    PC
    UDP it's only for smartphone use? Because I run crew chief on pc.
    Pc: Acer Predator G3-605, i7-4790, gtx960 2gb , 8gb ram.
    Wheel: Thrustmaster tx racing wheel + GTE add-on.
    Playseat Challenge
    Monitor: LG 29UM57-P
    Windows 10

  4. #4
    WMD Member Mahjik's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    8,799
    Platform
    PC
    You can use UDP on PC. Is is possible to wire directly into the router?
    Intel i7-4790K @4.4GHz | 16gb ram | ZOTAC GeForce GTX 1080 | 5040x1050 | Windows 8.1 64-bit | Thrustmaster TX Servo Base | Thrustmaster TH8A Shifter
    ProtoSimTech PT-1 Pedals | rSeat Evo V2 | Front/Rear Transducers | SimVibe | Black Max II Button Controller | Sennheiser PC 360 Headset


    Forum Rules
    PC2 FAQ & Tips

  5. #5
    Moderator +WMD 1/2 Member Roger Prynne's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Newquay, Cornwall, UK
    Posts
    7,691
    Platform
    PC
    I use UDP with Crew Chief myself.
    Mobo: GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD 970 ATX | CPU: AMD FX-8350 4.0 GHz (4.20 GHz Turbo) 8x Core | CPU Cooler: Cooler Master V8 | Memory: 16GB DDR3 (1600MHz)
    Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 2GB GDDR5 - (Driver: 385.69)| Displays: 55" LG 4K UHD TV @ 60Hz - 24" Monitor 1920x1080 @ 60Hz | PSU: Sea Sonic X - 850 Watt
    Storage: SSD 250GB Samsung 850 EVO x2 - 2TB Western Digital Caviar Green Sata III x2 | Sound: X-FI Xtreme Gamer Fatality Pro + 400W Technics 7.1
    Wheel: G25 & Pedals with Nixim mod springs (NO PROFILER USED) | RIG: Playseat Challenge | OS: Windows 10 Pro 64 bit
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A few helpful links for you



  6. #6
    Kart Driver
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Vienna
    Posts
    22
    Platform
    PC
    I've tried with UDP 1 and it's the same.
    I was thinking to try via cable, but I don't have a cable
    Pc: Acer Predator G3-605, i7-4790, gtx960 2gb , 8gb ram.
    Wheel: Thrustmaster tx racing wheel + GTE add-on.
    Playseat Challenge
    Monitor: LG 29UM57-P
    Windows 10

  7. #7
    WMD Member Sankyo's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    8,416
    Platform
    PC
    Must be some weird configuration issue with your router or your PC's network card (driver).
    CPU i7 7700K | RAM Corsair 16GB 2400MHz | GPU Asus GTX1080 Ti OC 11GB | Mobo Asus Strix Z270H | Audio SB Zx @ 5.1 for games - RME ADI-2 DAC FS + Hifiman Ananda for music | OS Win 10 x64 | Screen Iiyama ProLite E2607WS 1920 x 1200 |

    With the right to say what you think comes the obligation to think about what you say.
    I'd rather have questions that cannot be answered than answers that cannot be questioned - Richard Feynman
    Teach how to think, not what to think

  8. #8
    Moderator +WMD 1/2 Member Roger Prynne's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Newquay, Cornwall, UK
    Posts
    7,691
    Platform
    PC
    You can get a cable on eBay for a couple of euro.
    Mobo: GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD 970 ATX | CPU: AMD FX-8350 4.0 GHz (4.20 GHz Turbo) 8x Core | CPU Cooler: Cooler Master V8 | Memory: 16GB DDR3 (1600MHz)
    Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 2GB GDDR5 - (Driver: 385.69)| Displays: 55" LG 4K UHD TV @ 60Hz - 24" Monitor 1920x1080 @ 60Hz | PSU: Sea Sonic X - 850 Watt
    Storage: SSD 250GB Samsung 850 EVO x2 - 2TB Western Digital Caviar Green Sata III x2 | Sound: X-FI Xtreme Gamer Fatality Pro + 400W Technics 7.1
    Wheel: G25 & Pedals with Nixim mod springs (NO PROFILER USED) | RIG: Playseat Challenge | OS: Windows 10 Pro 64 bit
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A few helpful links for you



  9. #9
    Kart Driver
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Vienna
    Posts
    22
    Platform
    PC
    Router its from my internet provider, I didn't mess with the router settings.
    I'm gonna try to update network card drivers
    And a cable some of these days

    Thanks
    Pc: Acer Predator G3-605, i7-4790, gtx960 2gb , 8gb ram.
    Wheel: Thrustmaster tx racing wheel + GTE add-on.
    Playseat Challenge
    Monitor: LG 29UM57-P
    Windows 10

  10. #10
    Kart Driver
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Vienna
    Posts
    22
    Platform
    PC
    Updated network card drivers, same problem. I've turn off firewall and defender still nothing.
    What is strange it doesn't affect only my pc, but everything that is connected to the same wi-fi, like is using the whole bandwidth.
    Pc: Acer Predator G3-605, i7-4790, gtx960 2gb , 8gb ram.
    Wheel: Thrustmaster tx racing wheel + GTE add-on.
    Playseat Challenge
    Monitor: LG 29UM57-P
    Windows 10

Similar Threads

  1. [HowTo] Shared Memory (API) App
    By Lars Rosenquist in forum Third-Party Apps & API Discussion
    Replies: 53
    Last Post: 09-03-2017, 13:56
  2. Getting Shared Memory Data mCarFlags
    By hophans in forum Third-Party Apps & API Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-05-2016, 15:04
  3. Shared Memory On/Off Hotkey...
    By townnet in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2015, 03:52
  4. [Solved - Shared Memory] Geko system GS 105 dynamic seat
    By stf_m in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 3
    Last Post: 15-06-2015, 14:39
  5. [ANSWERED] what its shared memory
    By Chanur in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 7
    Last Post: 08-05-2015, 21:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •