Results 1 to 8 of 8

Thread: [RESOLVED] Cannot Calibrate Fanatec CSR Elite Wheel

  1. #1
    WMD Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    11

    Smile [RESOLVED] Cannot Calibrate Fanatec CSR Elite Wheel

    PC Steam version.

    When I'm on the calibration I turn my wheel to its fullest extent and steering range stays at 0.

    Help needed thanks

  2. #2
    Moderator Aldo Zampatti's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ushuaia, Argentina - Santiago, Chile
    Posts
    1,796
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by MOD44 View Post
    PC Steam version.

    When I'm on the calibration I turn my wheel to its fullest extent and steering range stays at 0.

    Help needed thanks
    Have you tried without calibration? it works here (on Logitech though).

    Also, when you're turning your wheel, do you see numbers change or just 0 all the time?
    Systems tested with Project CARS 2:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4790K - nVidia GTX 1080ti - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 7700HQ - nVidia GTX 1050 - 16GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 6700HQ - nvidia GTX 980m - 8GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i5 4670K - 2x AMD 7970 - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4700HQ - nVidia 970M - 16GB RAM - (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  3. #3
    WMD Member Mad Al's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Suffolk, England
    Posts
    3,483
    Quote Originally Posted by Aldo Zampatti View Post
    Have you tried without calibration? it works here (on Logitech though).

    Also, when you're turning your wheel, do you see numbers change or just 0 all the time?
    I've never calibrated wheel or pedals in two years (Fanatec)

    Ryzen R7 3800X - Gigabyte X570 Aorus Elite - 16Gig DDR4 (Ballistix Elite 3600) - ZOTAC GTX1080Ti FE with EVGA Hybrid Cooler - iiiyama ProLite B2783QSU - Oculus Rift CV1 - Samsung 860 250G SSD, WD 6T Black, WD 2T Black, OCZ 120G Vertex 2 SSD, LiteOn iHAS122 DVD-RW - Creative 5.1 speaker system - Logitech G19 - Gigabyte GM-M6880X Gaming Mouse - Fanatec CSL Elite + Formula V2 + CSP V3 + SSH Shifter - Windows 10 Pro (64 bit).

    Second machine used for additional testing. Ryzen R5 3600X - Asus Prime X570-P - 32G DDR4 (Crucial Ballistix 3200) - EVGA RTX2060 - iiyama Prolite E2607WS - Oculus Rift CV1 - W10 Pro (64 bit) - xbox360 pad or Logitech DFP (all at stock speeds)

    HTPC - For testing of Steam Big Picture Mode (Hopefully from Media Portal 2) - i5-4590S - ASUS H81M-C - 8G DDR3 PC-10666 - Gigabyte GTX1050Ti - Windows 10 Home (64 bit) - xbox360 pad

    YouTube channel - My attempt at a PC2 Career - a work in progress! - Trying other other racing content
    The following user likes this Post: Aldo Zampatti


  4. #4
    WMD Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by Aldo Zampatti View Post
    Have you tried without calibration? it works here (on Logitech though).

    Also, when you're turning your wheel, do you see numbers change or just 0 all the time?
    Yes I have tried it witout calibration and it does not work.

    When I turn my wheel it stays at 0 the whole time.

    I went into PC1 and the wheel is working fine in PC1

  5. #5
    WMD Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by Mad Al View Post
    I've never calibrated wheel or pedals in two years (Fanatec)
    Actually I did save my settings after calibrating and not getting any range movement I probably shouldn't have done that. Maybe they would work if I could get back too default?

  6. #6
    WMD Member Mad Al's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Suffolk, England
    Posts
    3,483
    Quote Originally Posted by MOD44 View Post
    Actually I did save my settings after calibrating and not getting any range movement I probably shouldn't have done that. Maybe they would work if I could get back too default?
    change to keyboard save and then back to the correct controller

    Ryzen R7 3800X - Gigabyte X570 Aorus Elite - 16Gig DDR4 (Ballistix Elite 3600) - ZOTAC GTX1080Ti FE with EVGA Hybrid Cooler - iiiyama ProLite B2783QSU - Oculus Rift CV1 - Samsung 860 250G SSD, WD 6T Black, WD 2T Black, OCZ 120G Vertex 2 SSD, LiteOn iHAS122 DVD-RW - Creative 5.1 speaker system - Logitech G19 - Gigabyte GM-M6880X Gaming Mouse - Fanatec CSL Elite + Formula V2 + CSP V3 + SSH Shifter - Windows 10 Pro (64 bit).

    Second machine used for additional testing. Ryzen R5 3600X - Asus Prime X570-P - 32G DDR4 (Crucial Ballistix 3200) - EVGA RTX2060 - iiyama Prolite E2607WS - Oculus Rift CV1 - W10 Pro (64 bit) - xbox360 pad or Logitech DFP (all at stock speeds)

    HTPC - For testing of Steam Big Picture Mode (Hopefully from Media Portal 2) - i5-4590S - ASUS H81M-C - 8G DDR3 PC-10666 - Gigabyte GTX1050Ti - Windows 10 Home (64 bit) - xbox360 pad

    YouTube channel - My attempt at a PC2 Career - a work in progress! - Trying other other racing content

  7. #7
    Moderator Aldo Zampatti's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ushuaia, Argentina - Santiago, Chile
    Posts
    1,796
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by MOD44 View Post
    Actually I did save my settings after calibrating and not getting any range movement I probably shouldn't have done that. Maybe they would work if I could get back too default?
    Selecting keyboard as an input. Save. exit menu. Go back, select the wheel should reset your assignation. Try that
    Systems tested with Project CARS 2:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4790K - nVidia GTX 1080ti - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 7700HQ - nVidia GTX 1050 - 16GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 6700HQ - nvidia GTX 980m - 8GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i5 4670K - 2x AMD 7970 - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4700HQ - nVidia 970M - 16GB RAM - (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  8. #8
    WMD Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    11
    Thanks guys with a bit of further fiddling it is fixed now.
    The following 3 users likes this Post: Mad Al, Morgan Henstridge, Sankyo


Similar Threads

  1. [SOLVED] Fanatec CSL Elite wheel issues - bad FFB, No telemetry FFB graph, etc..
    By chopper82p in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 26
    Last Post: 08-12-2016, 21:54
  2. Fanatec CSR Elite Wheel Settings please?
    By jgroves1996 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 01-10-2015, 18:16
  3. Is your Fanatec CSR Elite being detected as a standard CSR wheel in game?
    By Ryzza5 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 11-08-2015, 01:18
  4. Fanatec Clubsport Wheel base (CSW) - unable to calibrate
    By sfalfadude in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 17-06-2015, 05:07
  5. Bags with CSR Fanatec wheel + pedal CSR elite
    By Vovaua in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 09-05-2015, 17:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •