Results 1 to 7 of 7

Thread: Assists on time trial

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    23
    Platform
    PC

    Assists on time trial

    Are assists not available on time trial apart from authentic
    Thanks

  2. #2
    Kart Driver
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Adelaide
    Posts
    91
    Platform
    PC
    I assume you can. Leaderboard shows them being used in Historics?? Unless it's a bug.
    ASRock Z97 Pro4, i5 4690, 16Gb DDR3, GTX 1070
    Thrustmaster T500/Stock pedals/Paddles

  3. #3
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    23
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by ttb57 View Post
    I assume you can. Leaderboard shows them being used in Historics?? Unless it's a bug.
    When I go into time trial Iam unable to use anything other than Authentic or off

  4. #4
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2017
    Posts
    398
    Platform
    PC
    That's a good question.

    I accidentally enabled steering assist the other day when I just wanted to just turn off traction control etc and didn't notice on any of the settings what so ever.
    (the g29 dpad is a little easy to hit left or right when pushing up or down, or vice versa)

    I wouldn't mind it though since someone using assists has less difficulty with handling than someone who doesn't.
    And that would have a rather significant impact on laptimes.

    But oddly the driving line is allowed but as I think about it, that is probably considered as a hud element.
    Main rig: Asus ROG - strix z370, i7 8700k, MSI 1080ti gaming x, 16GB 3200mhz DDR4
    Logitech g533 headset. 32" ultrawide - Oculus Rift CV1.
    Wheel: G29
    Flight controls: Virpil t50 mongoose - TH Warthog throttle - CH pro throttle - MFG Crosswind.

  5. #5
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    23
    Platform
    PC
    So I’m on the official forum would expect an answer to such a simple answer

  6. #6
    Superkart Pilot Tbolt's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    222
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by ttb57 View Post
    I assume you can. Leaderboard shows them being used in Historics?? Unless it's a bug.
    I think that is a bug where if you have them turned on in the menu it reads them as being used even though you can't actually use them in the TT.
    CPU: i7-8700K @ 4.9 GHz Mobo: Asus ROG Strix Z370-E RAM: 32GB DDR4 3000 MHz GPU: Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB Cooler: Noctua NH-D15 Dual Tower Storage: 500GB SSD, x2 2TB HDD Power Supply: Silverstone 1000W Case: Corsair Graphite Series 780T Black Monitor: HP 24" LP2475w Controllers: Logitech G27, Saitek X36, MFG Crosswinds

  7. #7
    Kart Driver
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Adelaide
    Posts
    91
    Platform
    PC
    Good to know. Thanks for that info. Was wondering why it would allow assists in historics.
    ASRock Z97 Pro4, i5 4690, 16Gb DDR3, GTX 1070
    Thrustmaster T500/Stock pedals/Paddles

Similar Threads

  1. Turning off assists in Time Trial?
    By Daley87 in forum Project CARS 2 on Playstation 4
    Replies: 1
    Last Post: 30-09-2017, 11:01
  2. Replies: 3
    Last Post: 08-03-2016, 09:25
  3. Replies: 0
    Last Post: 30-01-2016, 17:02
  4. Equal tunes, assists/guides, etc. not being forced during Time Trial(s)
    By JSNFARRELL in forum Driver Network Community Events & Leaderboards
    Replies: 22
    Last Post: 22-09-2015, 12:44
  5. Time Trial Setups and assists.
    By -carbo- in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 17-06-2015, 13:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •